sırtlanlar…

Az okumuş, az düşünen, aklı sorunlar karşısında çok değişken olmayan, aynı anda düşünüpte bir senteze varabilen değil, kalıplarla düşünen; yırtıcı, akıllı değil, kurnaz insanlar: Yani, hayvani zekalı sırtlan gibi insanlar…Prof. Ünsal OSKAY….. günümüz toplumuna egemen olacaktır….

Akrep gibisin kardeşim, korkak bir karanlık içindesin akrep gibi,,

 Serçe gibisin kardeşim, serçenin telaşı içindesin,

Midye gibisin kardeşim, midye gibi kapalı, rahat,

Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun kardeşim,

Bir değil, beş değil, yüz milyonlarlasın, maalesef,

Koyun gibisin kardeşim, gocuklu celep kaldırınca sopasını, sürüye katılıverirsin hemen,

Ve adeta mağrur, koşarsın salhaneye.

Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,

Hani şu derya içre olup, deryayı bilmeyen balıktanda tuhaf.

Ve bu dünyada, bu zulüm, senin sayende.

Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer,

Ve  hala şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak,

Kabahat senin, demeğe dilin varmıyor ama,

Kabahatin çoğu senin, canım kardeşim!..

                                                                                              Nazım HİKMET

Beyni yeterli ve doğru aydınlanmamış, etkin yasa ve yaptırımlarla kontrol altına alınmamış, parası ve cinselliği ile dengeli olgunluğa gelememiş, iki ayaklı insandan daha tehlikeli bi canlı türü yoktur… Bu türlerde beyin,  kalıplarla düşünür ve   otoyollarında hareket ettirir, bi türlü doymaz bi nefsin yönetimindedir, dil bu bedenin dümenidir ama bu dümen kişinin insani kontrolunda ve kendi ellerinde değildir….Olay ve durumlar karşısında öyle akıl almaz mazaret ve gerekçeler yaratır ki, şeytanın bile bu kadarı aklına gelmez…Nokta kadar çıkarı için virgül kadar eğilmekten, kıvırmaktan, ben öyle demedim, sen yanlış anlamışsın, vb. binbir yalan ve yavşaklıktan kaçınmaz…Böyle bi yapının sahibine HUZUR verebilmesi mümkün değildir…Dünyayı yöneten gücü elinde bulunduranlar; dinsel, parasal, cinsel ve her türlü araç gereçle, bu yapıyı vahşice sürdürmektedir…..

İnsanca, huzur içinde iyi ve güzel yaşam için bireyin çok geç olmadan tekamül ile Olgun seviyeye kendini getirebilmesi, alemin en tehlikeli canlı türü olanlar insan kılıklı şeytanlar alemi olduğunu unutmadan, insanca yaşama becerisi gösterebilmesi, hayatidir…. 

CUMHURİYET SAĞLAM KARAKTERLİ MUHAFIZLAR İSTER….Mustafa Kemal ATATÜRK

Yazar: ugurcanh

E. tankçı albayım.(1980-2011)Didim ve İzmir'deyim.İş,hayat ve insan ile ilgili birikim ve tecrübelerimi, görev bilinci içinde, tüm insanlarla paylaşıyorum. Saygılarımla

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.